Äänimikon normipäivä Lapinrundilla 2016

Heräsin ensimmäisen kerran klo 9:15 Saariselän Tunturihotellista. Aamupala oli kymmeneen asti, jonka jälkeen oli tarkoitus mennä roudaamaan. Koska olin poikennut edellisen illan keikan jälkeen yökerhossa, päätin vielä kääntää kylkeä hetkeksi. Heräsin luonnollisesti 10minuuttia myöhässä.

Raahauduin kahvikupin kautta roudaamaan ja muut iloiset veikot olikin jo työn touhussa.

image11

Loput johdot ja laitteet löysi nopeasti paikkansa laatikoistaan ja oli aamun kohokohdan, eli porrasroudauksen, vuoro. Liukkaista portaista selvittiin ilman henkilö- tai laitevahinkoja ja bussin ruuma täyttyi nopeasti.

Paljon kiertäville bändeille on tyypillistä, että asiat saa omintakeisia nimityksiä. Haluan esitellä tässä kohtaa yhden: Ostin kesällä Turolle hiukan elämää nähneen roudauslaatikon, johon mahtuu molemmat Turon keikkahaitarit. Tämä laatikko otettiin viime viikolla käyttöön ja se on saanut jo nyt kutsumanimen Ympäristörikos. Taitanee johtua sisällöstään..

image2

Bussi liikahti Ylläksen suuntaan hiukan ennen puoltapäivää. Reilun kolmen tunnin matka koostui tavanomaisista aktiviteeteistä: suurin osa porukasta lepäili makuuosastolla, itse soittelin kitaraa ja laadin strategioita Ramin kanssa huhtikuun studiosessioita ajatellen. Sodankylän Nesteellä poikettiin pikapikaa kaffella, ja Ylläkselle päästiin klo 15 tienoilla.

Ylläksellä meidän ryhmällä on perinteenä poiketa legendaarisessa Eväskori -pizzeriassa. Niin nytkin, ja kyllä kannatti. Esa tekee valehtelematta Suomen parhaat pizzat. Oli erittäin hyvää, suosittelen.

Ruokailun jälkeen siirryttiin Pirtukirkkoon ja aamuisen kaltainen laatikkoleikki suoritettiin uudelleen, käänteisessä järjestyksessä toki. Eli kamat bussista sisälle ja showrakennus käyntiin. Normioloissa roudaukseen ja soundcheckiin menee meillä 1,5-2 tuntia, tälläkin kertaa selvittiin sillä.

Tällä reissulla meillä on ollut mukana myös Jari Wartiainen tekemässä valoja, ja hienosti on tehnytkin. Lisäksi Jarin roudauspanostus on aivan loistava, itse olenkin välillä keskittynyt kahvinjuontiin kun Jari on ehtinyt tekemään minunkin hommani. Toivottavasti Jaria nähdään kevään ja kesänkin keikoilla!

image1

Toinenkin uusi tyyppi on hengannut keikoillamme, nimittäin työpistemaskottimme Jaska lemmikkikoiransa Ressun kanssa:

  image3

Luppoaikaa jäi muutama tunti, keikan aloitus on klo 22. Kävin Juhan ja Heikin kanssa saunomassa ja lepäilin takahuoneessa.

Itse keikka meni nopeasti ja mukavaa oli, niinkuin aina. Koska edessä oli öinen ajomatka eteläiseen Suomeen, niin ulosroudauskin sujui varsin ketterästi.

Matkalla istuin apukuskina Ramin ajovuoron ajan, ja aamuviiden aikaan vetäydyin takaosastolle lepäämään hetkeksi.

Näihin tunnelmiin tältä erää..

-äänimikko
Varjokuva

Seuraa meitä:

Seuraa meitä Instagramissa

Seuraa meitä Instagramissa

Spotify

Copyright © Varjokuva.